Dalış eğitimlerinin fiziksel faydaları; Dalış eğitimi, sadece su altında dünyayı ayırmak için değil, aynı zamanda fiziksel sağlık açısından da birçok fayda sağlar. Dalış, vücudun çeşitli dayanıklılıklarını zorlayarak hem kasları güçlendirir hem de dayanıklılığın sağlığını iyileştirir. İşte dalış eğitimlerinin fiziksel faydaları:

Dalış İle  Kardiyovasküler Sağlık

Dalış, özellikle düşük yoğunluklu egzersiz gibi görünse de, bol miktarda sporcunun yararları sağlar. Su altında vücut daha fazla oksijen tüketir, çünkü suyun yoğunluğu, hava ortamına göre daha fazla direnç gösterir. Bu nedenle dalgıçlar genellikle kalp atış hızlarını artırarak daha yoğun bir kardiyo egzersizi uyguluyorlar. Su altında yapılan hareketler, kalp kasını genişletir ve dolaşım sisteminin çalışmasını artırır. Bu da uzun ömürlü kalplere karşı bir koruma sağlar.

Dalış Yaparak Kasın Güçlendirilmesi Ve Dayanıklılık

Dalış eğitimlerinin fiziksel faydaları; kişinin farklı kas gruplarını aktif hale getirir. Yüzme ve su altında hareketler, özellikle bacak, sırt ve karın kaslarını çalıştırır. Su altında hareket etmek, programın etkisinden dolayı daha zorlayıcıdır, çünkü su, hareketler desteklenirken aynı zamanda direnç de sağlar. Bu direnci, kasların daha fazla çalışmasını ve güçlenmesini sağlar. Ayrıca dalış sırasında uzun süre sabit pozisyonlar almak ya da yön değişiklikleri gibi aktiviteler, kas miktarını arttırır.

Dalış Eğitimleri Denge Ve Koordinasyon Sağlar

Dalış eğitimlerinin fiziksel faydaları; yapısal bağlantıyı ve su altında çevreyle uyumlu bir şekilde hareket etmeyi öğrenmeyi gerektirir. Bu, hem vücut düzeninin oluşturulmasını hem de koordinasyon yeteneğinin artmasını sağlar. Dalgıçlar, su altında vücutlarını değiştirmek için vücutlarını doğru bir şekilde yönlendirmeli ve çevredeki su akıntılarını dikkate alarak hareket süreleri gösterirler. Bu tür egzersizler, merkezi sinir sisteminin verimli çalışması ve doğal denge mekanizmalarını iyileştirmesine yardımcı olur.

Dalış eğitiminin bir diğer fiziksel iyileşmesi, nefes tüketimi ve akciğer kapasitesinin artmasıdır. Su altında ne kadar uzun süre kalınması gerekli ve nefes vermenin önemine dikkat edilmesi, nefes alma tekniklerinin geliştirilmesini sağlar. Dalış eğitimi sırasında, dalgıçlar daha derin nefesler almayı öğrenirler, bu da insanlar dinlenir. Ayrıca, yavaş ve derin nefes almak, üye oksijen depolamanın daha verimli hale getirilmesi. Bu süreçte, daha uzun süreli fiziksel aktivite yapılması mümkündür.

Dalış ile  Vücut Ağırlığının Kontrolü

Su altında yapılan egzersizler, vücudun fazla kilolarından korunmasını sağlar. Su, vücudun taşıdığı için hareket etmek daha zor hale gelir, aynı zamanda daha fazla kalorinin yakılmasını sağlar. Dalış, düşük etkiyle yapılan egzersizlerden biridir, bu nedenle eklem ve kaslar üzerindeki baskıyı minimumda tutarken, aynı zamanda yağ yakımını artırabilir. Bu süreç, sağlıklı bir vücut ağırlığının korunmasına yardımcı olur.

Vücut Postürü ve Omurga Sağlığı

Dalış eğitimlerinin fiziksel faydaları; omurganın sağlığı ve vücut postürünün uygulanmasına yardımcı olabilir. Su altında vücut doğal olarak dik durur ve dalgıçlar, dengeyi sağlamak için vücutlarının farklı bölgelerini aktif bir şekilde kullanarak kullanıyordu. Bu da omurga hizasını güçlendirir ve duruş bozukluklarını engeller. Ayrıca su altında yapılan hareketler, eklemeleri zorlamadan güçlenmelerini sağlar.